اولین جلسه قرارگاه تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین استان مازندران به ریاست استاندار مازندران و حضور روسای دانشگاه

21 خرداد 1401

توسعه استان با بهره گیری از ظرفیت نخبگان و شرکت های دانش بنیان میسر می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، اولین جلسه قرارگاه تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین استان مازندران، با نقش محوری دانشگاه مازندران در سیاست‌گذاری و راهبری تحقق شعار سال بعدازظهر روز چهارشنبه 18 خرداد 1401 با حضور ، دکتر حشمت‌اله علی‌نژاد سرپرست دانشگاه مازندران و دبیر قرارگاه، دکتر مرتضی موقر قائم‌مقام رییس دانشگاه مازندران در امور قرارگاه، حسن خیریان‌پور معاون استاندار، روسای دانشگاه‌ها و پارک علم و فناوری استان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران‌کل دستگاه‌های اجرایی، فرمانده سپاه استان، روسای کارگروه‌ها، نمایندگان منتخب شرکت‌های دانش‌بنیان، بخش خصوصی و خبرگان دانشگاهی و ... در استانداری مازندران تشکیل شد.

در ابتدای این نشست، دکتر حشمت‌اله علی‌نژاد سرپرست دانشگاه مازندران و دبیر قرارگاه تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین استان مازندران طی سخنانی به نقش کلیدی و محوری دانشگاه‌های استان در تحقق شعار سال اشاره کرد و در تحقق تصمیم مدبرانه و عالمانه استاندار مازندران در واگذاری مسوولیت سیاست‌گذاری و راهبری این مهم در چارچوب قرارگاه به دانشگاه‌ها، به تاسی از توصیه‌های رییس‌جمهور و بیانات مقام معظم رهبری که همواره بر نقش مهم نخبگان دانشگاهی تاکید ورزیده و مایه دلگرمی دانشگاهیان شده‌اند، حمایت و آمادگی کامل خود را اعلام نمود.

دبیر قرارگاه تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین استان مازندران افزود: در حال حاضر، بر اساس سامانه آمایش استان، 119 واحد آموزش عالی اعم از 5 دانشگاه دولتی، 19 واحد پیام نور، 12 واحد فنی و حرفه‌ای، 35 واحد جامع علمی و کاربردی، 33 موسسه غیرانتفاعی، 14 واحد دانشگاه آزاد اسلامی و 1 واحد دانشگاه فرهنگیان داریم. در کشور حدود 2560 موسسه آموزش عالی داریم که از نظر سهمی، سهم مازندران حدود 4.5% است.

سرپرست دانشگاه مازندران بیان داشت: بر اساس اطلاعات مربوط به سال تحصیلی 1400-1399، تعداد 114120 دانشجوی شاغل به تحصیل، 2354 نفر اعضای هیات علمی و مجموعا در استان 1242 رشته -گرایش و 502 آزمایشگاه تحقیقاتی ثبت شده در سامانه شاعا داریم.

سرپرست دانشگاه مازندران در پایان ابراز امیدواری کرد تا با هم‌گرایی، انسجام و وحدت، حول محور خدمتگزاری، با تحقق‌بخشیدن و عملی‌ساختن فرمان رهبری انقلاب، مسوولیت خود نسبت به جامعه را به عرصه ظهور برسانند.

در ادامه دکتر سیدمحمود حسینی‌پور نوری استاندار مازندران و رییس قرارگاه، بیان داشت: راهکار توسعه اقتصادی مازندران حمایت از شرکت ها و فعالیت های دانش بنیان است و باید بخش خصوصی از ظرفیت نخبگان و شرکت های فناور برای توسعه کسب و کار و کاهش آمار بیکاران در استان استفاده کنند. ‎

سیدمحمود حسینی‌پور در جلسه قرارگاه تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین در جمع روسای دانشگاه و مدیران عضو این قرارگاه، افزود: هدفگذاری که امسال رهبر معظم انقلاب برای رونق تولید و توسعه اقتصادی کشور مطرح فرمودند بر محور دانش بنیان و اشتغالزایی است که همه مسئولان دستگاه‌های اجرایی استان برای تحقق این امر باید به معنای واقعی پای کار بیایند.

وی خاطر نشان کرد: راهکار توسعه اقتصادی مازندران حمایت از شرکت ها و فعالیت های دانش بنیان است و باید بخش خصوصی از ظرفیت نخبگان و شرکت های فناور برای توسعه کسب و کار و کاهش آمار بیکاران در استان استفاده کنند.

استاندار مازندران ادامه داد: در بودجه سال جاری، رشد هشت درصدی اقتصادی برای کشور پیش‌بینی شده و برای تحقق این امر شرکت‌های دانش بنیان نقش غیرقابل انکاری دارد.

حسینی‌پور تصریح کرد: برپایی قرارگاه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در استان به این معنا بوده که برای توسعه شرکت های دانش بنیان باید مسئولان با تلاش مضاعف در رکاب و خدمت نخبگان علمی باشند.

وی اضافه کرد: مازندران برای جبران عقب ماندگی های خود نیازمند استفاده اصولی از شرکت‌های دانش بنیان است و توسعه استان بدون بهره گیری از شرکت های فناور امکان‌پذیر نیست.

وی گفت: دانشگاه های استان برای تحقق شعار سال باید به معنای واقعی پای کار بیایند و دستگاه های اجرایی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان باید با دانشگاه های استان همواره در ارتباط باشند.

استاندار مازندران افزود: مازندران تشنه سرمایه‌گذاری در طرح های نوین اقتصادی با اولویت شرکت های دانش بنیان است و مسئولان استان باید همواره زیر پای شرکت های دانش بنیان فرش قرمز پهن کنند.

حسینی‌پور، خاطر نشان کرد: هشت کارگروه مختص حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در استان تشکیل شده که باید با برنامه‌ریزی اصولی تمامی دستگاه‌های اجرایی از ظرفیت این کارگروه‌ها برای حمایت از نخبگان علمی استفاده کنند.