22 خرداد 1401
نشست معاون اداری و مالی و مدیر مالی دانشگاه­ های منطقه دو کشور

به گزارش روابط عمومی دانشگاه:

نشست معاون اداری و مالی و مدیر مالی دانشگاه‌های منطقه دو کشور در سالن کنفرانس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد.

در ابتدا این جلسه دکتر تیموری ضمن خیرمقدم به معاون اداری و مالی و مدیرمالی دانشگاه های منطقه دو کشور گفت: دانشگاه ‌های منطقه دو حدود 21 درصد دانشجویان کل کشور و تقریباً 18 درصد اعضای هیئت علمی کل کشور را داراست.

وی ضمن اشاره به اینکه ایران در کل دنیا 2 درصد علم را تولید می کند ادامه داد: تولید علم دردانشگاه های منطقه دو حدود 26 درصد تولید علم در کل کشور است که بر این اساس سهم منطقه ما سهم بزرگی در تولید علم دنیاست.

دکتر تیموری ادامه داد: اما واقعیت تلخ ماجرا آن روی سکه است که با وجود این ظرفیت و استعداد، استان مازندران 1.2 درصد، استان گلستان حدود 0.75درصد و  استان گیلان حدود 1.1 درصد از سبد حمایتی بودجه آموزشی عالی و تحقیقات در کشور را اخذ می کنند و مجموع آن به چهار درصد نمی‌رسد و این درصد در برابر میزان درصد تولید علم منطقه دو بسیار ناچیز است.

وی ادامه داد: در عرصه پیش رو برای مدیریت آموزش عالی در منطقه دو، باید حق ­السهم منطقه را بر اساس دستاوردهای علمی از بودجه آموزش عالی کشور منظور کنند تا شاید به آن عدالتی که به دنبال آن هستیم نزدیک شویم، حال در سازمان برنامه و بودجه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یا مجلس شورای اسلامی باید این خواسته ها را پیگیری کنیم.

دکتر تیموری بیان کرد: در بحث مالی و اداری دانشگاه‌ها هم نهادینه سازی های خوبی از لحاظ آیین نامه ها و قوانین انجام شد، ولی مشکلات زیادی وجود دارد و بر می گردد به بسیاری از تصمیمات که در سطح کلان گرفته می­شود، اما وقتی به مرحله اجرا در دانشگاه­ها می­رسد از لحاظ همزمانی و عدم وحدت رویه و شاید تفسیر به رای هرکدام از مراکز و دانشگاه ها چیز دیگری از آن تصمیمات خارج می شود.

وی ادامه داد: دولت جدید برای همه بخش‌های دولت و همچنین برای آموزش عالی کشور برنامه تحولی دارد که توسط رئیس جمهور و وزیر علوم تحقیقات و فناوری تدوین کرده­اند. تقریباً هر کدام از معاونت های وزارت علوم اختصاصا هم برنامه تحولی خاص خود را تدوین کرده‌اند، که در نشست اخیر روسای دانشگاه‌ها در تبریز سر فصل این برنامه های تحولی در حوزه‌­های مختلف اعلام شد. آن چیز که در این فضای جدید نیازمند است یکپارچگی در درون دانشگاه‌ها و ارتباط گیری با بدنه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر دستگاه­های اجرایی برای اجرای هرچه بهتر طرح تحول است.